blog en acties

Mindfull door het leven

Mindfull door het leven

Je kunt natuurlijk heel vaak me-time in je agenda blokken en zelf of met een groep vrienden of vriendinnen een dagje sauna, yogales of een bezoek aan de bioscoop of theater inplannen om eens lekker te ontspannen. Maar zou het niet beter zijn als we elke dag rustiger, aandachtiger, leuker en relaxter kunnen leven. Gewoon makkelijker en ontspannen in het leven kunnen staan?

 

Mogelijk dat de onderstaande mindfulness tips je hierbij al een beetje kunnen helpen.

 

Het fijne aan mindfulness is dat je het altijd en overal kunt beoefenen en dat je het bijna in elke situatie kunt toepassen.

 

Tip 1. Mindful bewegen

Houd je aandacht tijdens het bewegen bij je lichaam. Voel bewust hoe bijvoorbeeld tijdens het wandelen of hardlopen je voeten de grond raken. Voel de bewegingen van je lichaam. Kijk, luister om je heen. Geniet van het moment en ruik bijvoorbeeld het vers gemaaide gras.

 

Tip 2. Mindful een klusje doen of werken

Kies een klus en maak deze klus ook helemaal af. Focus je dus op één ding totdat je het af hebt en laat je niet verleiden om tussentijds weer iets anders op te starten. Je zult zien dat je veel productiever bent en dat het je minder energie kost om de klus of de taak te doen.

 

Tip 3. Mindful luieren

Veel mensen besteden tijdens hun luiermoment al veel tijd aan het denken wat ze daarna allemaal gaan of ergens moeten doen. Ze liggen aan een prachtig mooi zwembad, maar zijn al bezig met het uitstapje van morgen. Stop die gedachten en geniet van het hier en nu. Van je vrije tijd, van de zon, van de rust, van het geluid van het kabbelende water. 

 

Het zijn maar enkele tips. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar wij verwachten dat als je hier al een aanzet mee maakt je al een stuk gelukkiger door het leven gaat. 

 

 

 

terug naar overzicht
Bekijk onze behandelingen behandelingen