blog en acties

Waar moet een goed haarproduct aan voldoen?

Waar moet een goed haarproduct aan voldoen?

Dat is natuurlijk een goede vraag, maar van allerlei zaken afhankelijk. Heb je kort of lang haar, stijl of krullend, droog of vet. Heb je een natuurlijke haarkleur of verf je het? Het zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden bij de keuze van een goed haarproduct. Gelukkig weten de fabrikanten van de haarproducten dit ook en ontwikkelen en verkopen zij verschillende lijnen voor verschillende types haar.

 

Dierproefvrij

Waar de vooruitstrevende merken in ieder geval mee bezig zijn is het feit dat de ingrediënten natuurlijk moeten zijn, er geen chemische stoffen aan toegevoegd mogen worden en de producten niet op proefdieren mogen worden uitgetest. Verder

zien we de VEGAN-trend ook in de haarproducten terugkomen. Wij als haarstylistes zijn hier erg blij mee. Het haar wordt hierdoor op een nog natuurlijkere manier verzorgd en gestyled.

 

Maar wat is nu precies VEGAN in een haarlijn?

Vegan betekent dat er geen dierlijke producten aan bijvoorbeeld een shampoo of een conditioner zijn toegevoegd en dat het niet op dieren is getest. Zeker voor een gevoelige huid is het fijn dat er tegenwoordig vegan alternatieven bestaan om zo beter allergische reacties van de hoofdhuid te voorkomen.

 

Ook beschadigd haar kun je met een vegan product behandelen

In de kappersbranche is keratine een heel populair ingrediënt dat vooral veel in producten voor beschadigd haar wordt gebruikt. Keratine is echter wel een dierlijk eiwit dat voorkomt in onder andere de huid, snavel, hoeven en klauwen van dieren en dat betekent dat als keratine in een product wordt verwerkt het pertinent niet vegan is. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan in verschillende laboratoria en heeft men hier al een alternatief voor gevonden hiervoor. Wil je echt een diervriendelijk en vegan product? Let dan goed op wat er op de verpakking staat of vraag het aan je kapper.

 

De verpakking doet ertoe?

Vroeger werd er niet nagedacht over de verpakking, maar nu we veel meer met het milieu bezig zijn, dient ook de verpakking afbreekbaar en of recyclebaar te zijn. Een goed teken dat ook de kappersbranche zich hier sterk voor maakt en minder gebruik maakt van plastic en andere milieuonvriendelijke materialen.

 

 

 

I.C.O.N.

Eén van de voorlopers in dit hele proces is I.C.O.N. In onze salon vind je nog enkele producten van de “oude” lijn in de sale, maar vanaf nu leveren ze alleen nog maar haarproducten die vegan zijn. Zij zijn met natuurlijke en biologische ingrediënten, uit duurzame bronnen die goed zijn voor het haar en het milieu, geproduceerd. Deze fabrikant weet dat de wereld voortdurend verandert en als bedrijf staan ze vooraan met de nieuwste concepten en trends die de kappersbranche, en jou als consument, ten goede komen. Ook voldoet de nieuwe verpakking aan allerlei milieutechnische voorwaarden waarbij de creativiteit en de uitstraling van de verpakking belangrijk blijft.

 

Dé trend van het moment: styling met HUG

Geef je haar de styling én bescherming die het verdient, vindt Jean Paul Mynè. Ook deze producent heeft de trend van vegan gevolgd. Naast de producten uit de Ocrys en Navitas haarlijn is ook de gloednieuwe HUG haarlijn proefdiervrij en 100% vegan. Het geeft jou de hug en de wellness die je haar verdient.

 

Vegan is dus hot! ‘Hoe groener, hoe beter’ en dat past helemaal in de lijn van Balneae Beauty and Mind.

 

Kies jij vanaf vandaag ook voor groen?

terug naar overzicht
Bekijk onze behandelingen behandelingen