blog en acties

Wees lief voor jezelf en gun jezelf een detox!

Wees lief voor jezelf en gun jezelf een detox!

De herfst begint er weer aan te komen en dat is vaak het moment om even pas op de plaats te maken en goed voor jezelf te gaan zorgen. Hierbij kun je denken aan het plannen van tijd voor jezelf, je voeding op orde te brengen en om vroeger naar bed te gaan. Een goede start van dit alles is om eerst jezelf eens tijd te gunnen voor een detox.

 

Detox staat voor het reinigen van je lichaam van afvalstoffen en gifstoffen. Er zijn veel verschillende methodes die gebruikt worden om het lichaam te detoxen. Een aantal manieren zijn vasten, warmwaterbaden, detoxkuren en supplementen. Het lichaam heeft zelf ook een natuurlijk afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en potentieel toxische stoffen. Niet alleen je lever, maar ook je nieren en maagdarmkanaal spelen hierin een grote rol. Via je ontlasting en urine worden de meeste stoffen afgevoerd.

 

Is ontgiften nu nog nodig?

Dankzij het opruimmechanisme van het lichaam worden de meeste stoffen in onze voeding netjes opgeruimd en uitgescheiden. Van E-nummers en bestrijdingsmiddelen is precies bekend hoe ze binnen het lichaam worden afgebroken. Er zijn stoffen in ons voedsel aanwezig waar het lichaam meer moeite mee heeft om ze uit te scheiden. Een voorbeeld hiervan zijn dioxines. Dioxines zijn schadelijke stoffen die via het milieu in het voedsel terecht kunnen komen. Een deel van de dioxines wordt uitgescheiden en de rest wordt opgenomen door het lichaam en komt terecht in de vetcellen. Dioxine hoopt zich hier op en wordt heel langzaam afgebroken.

 

Af en toe detoxen is dus belangrijk omdat je lichaam behoorlijk wat dagelijkse uitdagingen te verwerken heeft. Het gaat niet alleen om het verwerken van je voeding, maar ook over de invloed op je lichaam van:

 

Roken
Alcohol
Niet natuurlijke huidverzorging
Niet natuurlijke cosmetica
Suikerverslaving
Negatieve gedachten
Langdurige periode van overmatige stress
Trauma’s
Omgeving met luchtverontreiniging
Medicatie
Slecht dag-nachtritme

 

De zin van detoxen!

Gelukkig is je lichaam zo uniek dat de we zelf heel veel van deze gifstoffen kunnen verwerken. In ons huidige dagelijkse leven is er sprake van een overdadige hoeveelheid gifstoffen waarmee we in aanraking komen. Je kunt je voorstellen dat hierdoor onze spijsvertering al spaak loopt. Wie heeft er nooit last van darmklachten of een opgeblazen gevoel bijvoorbeeld?

 

Het is fijn om je lichaam te ondersteunen om dit proces te bevorderen door een hammam behandeling in te plannen waarbij je een detoxmassage en een goede scrubbehandeling krijgt met sinaasappelolie om je lichaam meer rust en energie te geven. Je zult zien dat je door een lichaamsbehandeling je je al veel beter voelt en meer energie hebt om ook in je dagelijkse leven de gezonde en meer relaxte draad weer op te pakken. De herfst straalt je nu met een zonnetje tegemoet!

 

Voor mij staan deze maanden voor rust en regelmaat. Immers wij moeten ons opladen voor een hele drukke maand die komen gaat. December is in onze salon één van de drukste maanden van het jaar. Ik waan me dus de aankomende periode in gezonde voeding, een mooi boek, een goed slaapritme en ik laat me regelmatig verwennen door mijn collega’s met een heerlijke hammam behandeling.

 

Wees lief voor jezelf.

 

Berrit

terug naar overzicht
Bekijk onze behandelingen behandelingen